Top căutări

Perturbatorii endocrini: ce mai este și asta, de ce sunt periculoși pentru sănătatea noastră și cum îi putem evita

Suplimente alimentare pentru slăbit, sport sau sex cumpărate pe internet: atenție la fraude!

Lipsa uleiului de floarea soarelui schimbă compoziția produselor alimentare. Cum informăm consumatorii despre noile ingrediente

ATENȚIE la orezul mărcii ORA, țara de origine Rusia: Conține nivel depășit de arsen anorganic cu riscuri pentru sănătate. Nu consumați acest produs

Despre pesticide și bolile de care ne putem îmbolnăvi: Agricultorii, copiii și riveranii sunt cei mai afectați

DONAȚIE
Ceconsum Ceconsum
  • ACASĂ
  • ANCHETE
  • VIDEO
  • DE ȘTIUT
  • PETIȚII
  • DESPRE NOI
 Ce reprezintă platforma CE CONSUM EU
DESPRE NOI

Ce reprezintă platforma CE CONSUM EU

1 decembrie 21 0 cometariu

CECONSUM EU este o platforma unică de informare din R. Moldova și Diaspora care promovează transparența în sectorul alimentar, o alimentație fără riscuri pentru sănătate.

Portalul informațional www.ceconsum.eu este vocea consumatorilor și a actorilor publici și privați care activează în domeniul securității alimentare în Republica Moldova și în diaspora, în special în Franța. Ne propunem ca acest portal să contribuie la schimbarea în bine a comportamentului consumatorilor din R. Moldova, să contribuie la o informare corectă și transparentă cu privire la sectorul agro-alimentar, așa încât cetățeanul să știe ce mânâncă și la ce riscuri își expune sănătatea proprie, a familiei sale, a copiilor săi, dar și a celor din jur.

Trăim cu toții un război alimentar, un al treilea război mondial, fără tancuri sau bombe, însă cu tunuri și bombe alimentare. Se salvează cine se informează cu privire la ceea ce consumă. Se salvează cine știe să-și ceară drepturile pentru o alimentație sănătoasă. 

Suntem alături de voi în acest demers, în a ne cere dreptul la o alimentație sănătoasă. Vrem să știm ce conțin alimentele pe care pe consumăm zilnic. Vrem ca otrăvurile din alimente (cum ar fi E-urii cancerigeni) să fie interzise în industria alimentară.

Vrem ca și R. Moldova să se alinieze normelor europene în ceea ce privește siguranța alimentară.

Și tu meriți să ai acces la produse alimentare de calitate, sănătoase. Este un drept fundamental. 

Iată ce spune Constituția R. Moldova:

Articolul 37

Dreptul la un mediu înconjurător sănătos

(1) Fiecare om are dreptul la un mediu înconjurător neprimejdios din punct de vedere ecologic pentru viaţă şi sănătate, precum şi la produse alimentare şi obiecte de uz casnic inofensive.

(2) Statul garantează fiecărui om dreptul la accesul liber şi la răspândirea informaţiilor veridice privitoare la starea mediului natural, la condiţiile de viaţă şi de muncă, la calitatea produselor alimentare şi a obiectelor de uz casnic.

Fii alături de noi, fă parte din comunitatea noastră, susține unica platformă din R. Moldova care cere asigurarea unei alimentații sănătoase pentru populație.

Proiectul a fost gândit și lansat de Asociația AGER din Franța, condusă de jurnalista Elena Robu și Asociația AGER MEDIA din R. Moldova în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor din Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Franței în R. Moldova. Partenerii noștri pe dimensiunea cooperării descentralizate pe domeniul siguranței alimentare sunt orașul Saint-Etienne din Franța și municipiul Strășeni din R. Moldova.

Pentru orice alte detalii, contactați-ne. Vă răspundem cu plăcere: e-mail: [email protected], Telegram, Viber, Whatsapp +33640426806

Distribuie pe Facebook

Tags: aditivi alimentari alimentatie razboi alimentar riscuri pentru sanatate
Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai recent
ANCHETE

Perturbatorii endocrini: ce mai este și asta,

12 mai 22
ANCHETE

Suplimente alimentare pentru slăbit, sport sau sex

10 mai 22
ANCHETE

Lipsa uleiului de floarea soarelui schimbă compoziția

4 mai 22
DE ȘTIUT

ATENȚIE la orezul mărcii ORA, țara de

29 aprilie 22

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru

Devino parte a comunității ceconsum.eu

Ceconsum Ceconsum

Portal creat cu suportul
Ambasadei Franței în Republica Moldova

logoAmb-République-de-Moldavie
Politica de Confidențialitate
Termeni și Condiții
CEconsumEU © 2022 Developed by iForward Group