Top căutări

”Croissante cu magiun de vișină”, dar fără magiun de vișină. Ce conține de fapt acest produs

Nu neglija denumirea unui produs alimentar

Lapte 100% versus grăsimi vegetale în produsele lactate. Metode eficiente de delimitare a produselor lactate

Siguranța alimentară subiect interesant și pentru propaganda rusă

A fi slab nu înseamnă întotdeauna că poți mânca orice

DONAȚIE
CeconsumCeconsum
  • ACASĂ
  • ANCHETE
  • VIDEO
  • DE ȘTIUT
  • PETIȚII
  • DESPRE NOI
    • ACȚIUNILE NOASTRE
    • OFERTĂ DE PUBLICITATE
 Iată cea mai bună metodă de a slăbi, potrivit oamenilor de știință
DE ȘTIUT

Iată cea mai bună metodă de a slăbi, potrivit oamenilor de știință

12 ianuarie 22 0 cometariu

Pentru a pierde în greutate, sau a slăbi, cel mai bine este să vă concentrați pe calitatea alimentelor.

Pentru unii/unele mesele copioase de sărbători au trecut, iar pentru alții/altele acestea continuă. Unii/unele au mâncat echilibrat, alții/altele – peste măsură. Indiferent din ce categorie faceți parte, probabil pentru acest nou an v-ați pus și dorința de a pierde în greutate.

Susține Platforma CE CONSUM EU printr-o donație

Însă ce și cum să faceți ca să aveți rezultate? Potrivit unui studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, cheia succesului constă în calitatea alimentelor pe care le consumăm și, mai precis, în compoziția acestora.

Evitați glucidele simple și rafinate

Oamenii de știință recomandă persoanelor care doresc să slăbească să se concentreze pe alimentele bogate în fibre, grăsimi bune, proteine ​​și, mai ales, să evite carbohidrații sau glucidele rafinate. Acestea sunt prezente în special în băuturi răcoritoare aromatizate, sucuri de fructe sau chiar pâine albă.

Când consumăm oricare dintre aceste produse, zahărul din sânge (glicemia) – sau nivelul zahărului din sânge – crește și atunci pancreasul se activează imediat pentru a-l regla. Pentru aceasta, pancreasul produce unui hormon numit insulină, care este responsabil de reducerea nivelului de zahăr în sânge la un nivel normal. Prin urmare, pentru a regla glicemia, se va produce o creștere a insulinei care poate duce la hipoglicemie, adică la un nivel prea scăzut al zahărului din sânge. Ca reacție, persoana poate dori, prin urmare, să mănânce din nou, deoarece organismul are nevoie de mai multe calorii din zaharuri pentru a absorbi acest nivel ridicat de insulină. Surplusul de glucide din sânge este stocat apoi sub formă de grăsimi. Dacă nu sunteți sportiv sau dacă nu aveți nevoie de un plus de energie într-un anumit moment, aceste glucide trebuie evitate.

Glucidele rafinate

Glucidele rafinate sunt considerate a fi nesănătoase. Aceste substanțe sunt glucide complexe ce au ramas fără fibre și care, în organism, se comportă ca și glucidele simple. Sunt absorbite rapid și cresc nivelul de glucoză din sânge. Această creștere este urmată de o scădere bruscă a glicemiei.
În esență aceste glucide sunt calorii goale, nu conțin și alte substanțe benefice organismului, și pot duce chiar și la apariția diabetului.

Alimente ce conțin glucide simple și rafinate

  • pâinea albă, orez alb, paste ce nu sunt făcute din cereale integrale
  • prăjituri, bomboane, ciocolată, biscuiți, fursecuri etc.
  • cartofi
  • băuturi răcoritoare ți sucuri naturale cu adaos de zahăr
  • zahăr
  • gem și dulceață
  • compoturi și fructe congelate cu adaos de zahăr

Consumați alimente integrale și legume

Cu alte cuvinte, pentru a readuce nivelul zahărului din sânge la un nivel stabil, insulina transformă zahărul în acizi grași care sunt apoi stocați în țesutul adipos – depozitele de grăsime ale corpului. Prin urmare, consumând alimente care conțin carbohidrați rafinați, corpul tău are mai multe șanse să producă grăsimi. Și ultimul punct negativ al carbohidraților rafinați: senzația de sațietate pe care o oferă aceste alimente foarte dulci nu durează foarte mult. Pentru a slăbi așadar, alege alimente integrale, precum pâinea sau orezul de exemplu, dar și legumele, leguminoasele, carnea etc. Scopul este de a avea o alimentație echilibrată și variată.

Alimente ce conțin glucide complexe

  • fructe proaspete, de preferat cele ce au un index glicemic mic, cum ar fi caisele, zmeura, căpșunile, murele etc.
  • legume ce nu conțin amidon (fasole, mazăre, linte, ardei, vinete, roșii etc.)
  • cereale integrale și alimente ce conțin cereale integrale (orz, ovăz, grâu, orez brun, secară, fulgi din aceste cereale, pâine din cereale integrale etc.)
  • nuci, alune.
  • produse din lapte ce nu conțin zahăr adăugat: iaurt, smântână, brânză, lapte etc.

Țineți sub control caloriile

În timp ce calitatea alimentelor este importantă pentru a pierde în greutate, la fel de importantă este și cantitatea. Amintiți-vă, cantitatea de calorii de care are nevoie un adult în fiecare zi este între 2.400 și 2.600 de calorii pentru un bărbat și 1.800 până la 2.200 de calorii pentru o femeie. Pentru a pierde în greutate, echilibrul caloric zilnic al unui individ trebuie să fie ușor negativ, adică sub zero. Pentru ca acest lucru să se întâmple, organismul trebuie să ardă mai multe calorii decât primește din alimentație. Așa că trebuie să vă numărați caloriile, dar fără ca acest lucru să vă determine să vă limitați în prea multe! O dietă bună necesită timp, așa că nu trebuie să recurgeți la înfometare pentru a pierde în greutate și ulterior să vă îngrășați când procesul a luat sfârșit.

Faceți activitate fizică

De reținut că activitatea fizică este evident un aliat crucial pentru sculptarea unei siluete de vis! Cel mai bun pariu cu voi înșivă este să faceți două-trei ședințe de sport pe săptămână și cel puțin 10.000 de pași pe zi.

Fiți parte a platformei CE CONSUM EU. Abonați-vă gratuit la canalul nostru de Telegram, Facebook, Instagram, YouTube, pentru a nu pierde informații prețioase ce vizează sănătatea voastră și a copiilor voștri!

Materialele de platforma CE CONSUM EU pot fi preluate în limita a 200 de semne și o fotografie, cu indicarea obligatorie a sursei în titlu. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu trebuie atașat link-ul direct la articol, iar în cazul televiziunilor trebuie indicată sursa. Fotografiile, textele și imaginile video de pe acest site fac obiectul proprietății intelectuale a platformei CE CONSUM EU și sunt protejate de Legea 139 din 02-07-2010 privind dreptul de autor și drepturile conexe, dar și de Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Pentru preluarea integrală a materialelor de platforma CE CONSUM EU scrieți-ne pe adresa de e-mail: [email protected].

Tags: alimentatie alimentatie sanatoasa
Articolul precedent
Articolul următor
Cel mai recent
ANCHETE

”Croissante cu magiun de vișină”, dar fără

27 noiembrie 23
VIDEO

Nu neglija denumirea unui produs alimentar

24 noiembrie 23
ANCHETE

Lapte 100% versus grăsimi vegetale în produsele

23 noiembrie 23
DE ȘTIUT

Siguranța alimentară subiect interesant și pentru propaganda rusă

22 noiembrie 23

Urmăriți-ne

Mai multe știri
ANCHETE

”Croissante cu magiun de vișină”, dar

27 noiembrie 23
VIDEO

Nu neglija denumirea unui produs alimentar

24 noiembrie 23
ANCHETE

Lapte 100% versus grăsimi vegetale în

23 noiembrie 23
DE ȘTIUT

Siguranța alimentară subiect interesant și pentru propaganda

22 noiembrie 23

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru

Devino parte a comunității ceconsum.eu

CeconsumCeconsum

Portal creat cu suportul
Ambasadei Franței în Republica Moldova

  • CONTACTE
  • Asociația de consumatori ”Ce Consum Eu”
  • Adresa: mun. Chișinău, R. Moldova
  • Email: [email protected]
logoAmb-République-de-Moldavie
Politica de Confidențialitate
Termeni și Condiții
CEconsumEU © 2022 - 2023 Developed by iForward Group