Top căutări

Idei de gustări sănătoase pentru momentele când nu ai timp să iei prânzul

Diferența dintre un iaurt autentic și unul ultraprocesat: Sfaturi cum să alegi un iaurt bun pentru sănătatea ta

Idei de snack-uri sănătoase

Proiectul alimentar teritorial din Franța pentru o alimentație mai sănătoasă: Un exemplu pentru localitățile din Moldova

Petiție: Cerem afișarea originii cărnii în restaurante, în unități de alimentație (publice sau private)

DONAȚIE
CeconsumCeconsum
  • ACASĂ
  • ANCHETE
  • VIDEO
  • DE ȘTIUT
  • PETIȚII
  • DESPRE NOI
    • ACȚIUNILE NOASTRE
    • OFERTĂ DE PUBLICITATE
 Siguranța alimentară: Lecție online pentru elevii de la Liceul M. Sadoveau din Chișinău, organizată de la Platforma CE CONSUM EU
ACȚIUNILE NOASTRE DESPRE NOI

Siguranța alimentară: Lecție online pentru elevii de la Liceul M. Sadoveau din Chișinău, organizată de la Platforma CE CONSUM EU

3 aprilie 23 0 cometariu

Platforma CE CONSUM EU a organizat o nouă lecție online despre siguranța alimentară, la care au participat elevii clasei a 7-a ”B” de la Liceul Teoretic ”Mihai Sadoveanu” din Chișinău, împreună cu diriginta lor, Olga Borzin, profesoară de chimie. Timp de o oră, elevii au învățat despre importanța unei alimentații sănătoase și au descoperit pericolele consumului de alimente nesănătoase.

Profesoara Olga Borzin a subliniat importanța acestei platforme și lecții pentru elevi, părinți și profesori din Republica Moldova. Prin intermediul acestei platforme, elevii au fost informați despre pericolele consumului de alimente nesănătoase și au aflat cum să citească cu atenție etichetele produselor alimentare.

Susține Platforma CE CONSUM EU printr-o donație

Olga Borzin,
Olga Borzin, profesoară de chimie, Liceul Teoretic ”Mihai Sadoveanu” din Chișinău

”În urma lecției, am realizat cât de important și util este să cunoaștem ceea ce consumăm zilnic și să citim cu atenție etichetele produselor alimentare. Chiar am aflat unde trebuie de apelat, atunci când procuram un produs expirat, sau care nu satisface cerințele de siguranță”, a precizat Olga Borzin.

Lecția a fost una foarte informativă și interactivă, iar elevii au fost foarte încântați să participe și să învețe lucruri noi. După lecție, elevii au realizat cât de important și util este să cunoaștem ceea ce consumăm zilnic și să avem grijă la alimentația noastră.

Citește și: Cum citim corect o etichetă: Lecție online pentru elevii din Pănășești – Ceconsum

Iată doar câteva din impresiile lăsate de elevi după lecție :

A fost o lecție foarte informativă și care poate avea un impact foarte bun asupra noastră. Am învățat multe lucruri și sunt pregătită să le aplic. Acum știu cum să fiu mai sănătoasă,de asemenea și părinții mei și putem în continuare să trăim sănătoși și corect.

Mulțumesc pentru lecție! Acuma eu știu cum pot să găsesc produse bune pentru consum, cu ajutorul etichetei. De asemenea, am aflat cum zahărul si sarea ne pot înrăutăți viața.

Lecția a fost foarte interesantă și după acestă lecție voi fi mai atentă la ce procur.

Vă mulțumesc că m-ați făcut să am grijă la ce consum și sunt foarte de acord cu cele spuse la lecție.

Elena Robu, fondatoarea Platformei CE CONSUM EU

”Ne bucurăm că elevii au rămas impresionați de lecție și de informația primită și sunt pregătiți să aplice ceea ce au învățat. Acum, ei știu cum să aleagă produse bune pentru consum, dacă analizează și citesc corect eticheta produselor alimentare. Aceste informații sunt esențiale pentru o viață sănătoasă și echilibrată, iar elevii sunt acum pregătiți să ia decizii corecte privind alimentația lor. Vorbim poate de primele generații de copii care sunt educați, prin intermediul lecțiilor organizate de Platforma CE CONSUM EU, în spiritul unei alimentații sănătoase”, a declarat Elena Robu, fondatoarea Platformei CE CONSUM EU.

Citește și: Sănătatea începe din farfurie: Am explicat elevilor cum să citească corect eticheta unui produs alimentar – Ceconsum

Un consumator informat este capabil să ia decizii mai bune și mai responsabile în ceea ce privește achiziționarea și consumul de alimente, ceea ce poate avea un impact direct asupra sănătății sale. Prin urmare, educația consumatorului este de o importanță majoră în promovarea unui stil de viață sănătos și responsabil și o chestiune de interes general.

„Această acțiune și articol au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Platformei CE CONSUM EU și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene”.

Articolul precedent
Articolul următor
Cel mai recent
REȚETE SĂNĂTOASE

Idei de gustări sănătoase pentru momentele când

21 septembrie 23
ANCHETE

Diferența dintre un iaurt autentic și unul

20 septembrie 23
REȚETE SĂNĂTOASE

Idei de snack-uri sănătoase

18 septembrie 23
DE ȘTIUT

Proiectul alimentar teritorial din Franța pentru o

14 septembrie 23

Urmăriți-ne

Mai multe știri
REȚETE SĂNĂTOASE

Idei de gustări sănătoase pentru momentele

21 septembrie 23
ANCHETE

Diferența dintre un iaurt autentic și

20 septembrie 23
REȚETE SĂNĂTOASE

Idei de snack-uri sănătoase

18 septembrie 23
DE ȘTIUT

Proiectul alimentar teritorial din Franța pentru

14 septembrie 23

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru

Devino parte a comunității ceconsum.eu

CeconsumCeconsum

Portal creat cu suportul
Ambasadei Franței în Republica Moldova

  • CONTACTE
  • Asociația de consumatori ”Ce Consum Eu”
  • Adresa: mun. Chișinău, R. Moldova
  • Email: [email protected]
logoAmb-République-de-Moldavie
Politica de Confidențialitate
Termeni și Condiții
CEconsumEU © 2022 - 2023 Developed by iForward Group