Elevi din Chișinău, sensibilizați cu privire la siguranța alimentară
Despre securitatea alimentară în școlile din R. Moldova: Platforma CE CONSUM EU continuă să sensibilizeze generația tânără referitor la o alimentație sănătoasă și un consum conștient. De această dată am intervenit cu o lecție online pentru elevii clasei a 7-a “B” de la Liceul Teoretic român-spaniol „Miguel de Cervantes Saavedra” din municipiul Chișinău.
Și de această dată, în cadrul lecției, cu o prezentare a intervenit online un expert în domeniul securității alimentare din Franța. Inspectorul care activează în cadrul Ministerului Economiei din Franța a vorbit despre eticheta unui produs alimentar, dar și despre impactul pe care îl are o alimentație nesănătoasă asupra organismului. De asemenea, expertul s-a referit la aditivii alimentari pe care îi găsim pe etichetele produselor alimentare și le-a oferit elevilor mai multe sugestii pentru o alimentație care să nu aducă riscuri sănătății.
Pentru elevi, lecția a fost una extrem de utilă.
”Lecțiile organizate de către platforma CE CONSUM EU sunt binevenite în școlile din țara noastră, or educația alimentară este un subiect care este trecut cu vederea. Da, avem disciplina obligatorie Dezvoltarea personală, în Curriculumul căreia este un întreg modul la subiect, dar cine mai bine ca specialiștii în domeniu ar putea explica aceste teme?! Noi, cei de la Liceul Teoretic “Miguel de Cervantes Saavedra” am fost norocoși să putem invita platforma CE CONSUM EU la lecția noastră de Dezvoltarea personală. Am observat un interes avid al copiilor pentru subiectele ce țin promovarea și valorificarea unui mod sănătos de viață. Atât Elena Robu, cât și Alexandru au reușit să mențină activ interesul elevilor din clasa a 7-a “B”. Ulterior, după ce lecția a fost finalizată, elevilor le-au mai apărut întrebări și au solicitat lecții repetate la tema respectivă”, a declarat Natalia Rotari, prof. Limba și literatura română, dirigintă a clasei a 7-a “B”, Liceul Teoretic român-spaniol „Miguel de Cervantes Saavedra”.
”Ne bucură faptul că platforma CE CONSUM EU este solicitată să organizeze astfel de lecții pentru elevi. Speram ca prin copii sa putem educa un comportament sănătos al societății de mâine. Iar dacă informațiile noastre au ajuns măcar la un copil și l-au sensibilizat pentru un mod de alimentație sănătos, atunci munca noastră nu este în zadar, iar astfel putem contribui la aceasta schimbare spre o alimentație sănătoasă și echilibrată. Vă invităm să fiți alături de noi, să fiți parte a comunității CE CONSUM EU și ori de câte ori aveți întrebări, ne puteți scrie pe forumul platformei CE CONSUM EU. Suntem acolo să vă răspundem la toate întrebările, împreună cu experții noștri, care au ani de experiență în domeniul securității alimentare și o viziune largă în ceea ce privește legislația europeană din domeniul securității alimentare”, a explicat Elena Robu, jurnalistă și fondatoarea Platformei CE CONSUM EU.
Citește și: Strășeni: Prima lecție online organizată de Platforma CE CONSUM EU despre securitatea alimentară – Ceconsum
„Această acțiune și articol au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Platformei CE CONSUM EU și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene”.