Elevi din Chișinău învață despre siguranța alimentară la lecțiile online organizate de Platforma CE CONSUM EU
Elevi din Chișinău învață în mod inovativ despre siguranța alimentară, prin intermediul lecțiilor online organizate de Platforma CE CONSUM EU. Recent, o nouă lecție s-a desfășurat cu participarea elevilor clasei a 8-a de la Liceul Teoretic ”George Călinescu” din Chișinău și a dirigintei lor, Lucia Condrea, profesoară de limba engleză. Lecția, care a durat o oră, s-a concentrat pe importanța citirii etichetelor produselor alimentare și a modului în care informațiile de pe acestea pot influența alegerile alimentare.
În timpul lecției, elevii au învățat cum să citească etichetele alimentare, cum să aleagă alimente în funcție de valoarea lor nutritivă și care este diferența dintre produsele preambalate și cele nepreambalate. Participanții au recunoscut că citesc ocazional etichetele și au afirmat că lecția i-a determinat să fie mai atenți în viitor la informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare.
Citește și: Siguranța alimentară: Lecție online pentru elevii de la Liceul M. Sadoveau din Chișinău, organizată de la Platforma CE CONSUM EU – Ceconsum
Câteva din impresiile elevilor, după lecția la care au participat:
Aceasta lecție a fost foarte utilă pentru mine.
Lecția a fost foarte interesantă, vă mulțumim pentru organizare.
Mi-a plăcut foarte tare această lecție, a fost foarte plăcută și interesantă, de asemenea și educativă.
Fondatoarea Platformei CE CONSUM EU, Elena Robu, și-a manifestat mulțumirea că elevilor le-a fost utilă lecția și că au învățat cum să aleagă produse alimentare bune, dacă citesc etichetele corect. ”Aceste informații sunt importante pentru o viață sănătoasă și echilibrată, iar, prin asemenea lecții, îi învățăm pe elevi să ia decizii corecte în ceea ce privește alimentația lor și, de ce nu, să îi educe și pe părinții lor, în acest stil. Prin organizarea acestor lecții, Platforma CE CONSUM EU contribuie la educarea tinerilor într-un spirit de alimentație sănătoasă și poate fi vorba de primele generații de copii educați în acest sens”, a explicat Elena Robu.
În concluzie, consumatorii informați pot face alegeri mai bune și mai responsabile în ceea ce privește alimentele pe care le cumpără și le consumă, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra sănătății lor și a bunăstării lor în general. Educația consumatorului este, prin urmare, esențială în promovarea unui stil de viață sănătos și responsabil, precum și în creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a importanței alegerilor alimentare. De aceea, această problemă este de interes general și ar trebui să fie o prioritate în societatea noastră.
„Această acțiune și articol au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Platformei CE CONSUM EU și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene”.