Cum citim corect o etichetă: Lecție online pentru elevii din Pănășești
Platforma CE CONSUM EU continuă să-și promoveze misiunea de a educa tânăra generație cu privire la alimentația sănătoasă și un consum conștient. O nouă lecție online despre siguranța alimentară, despre impactul alimentației asupra sănătății noastre a fost organizată pentru Consiliul elevilor al Gimnaziului din localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Un expert în domeniul securității alimentare din Franța a prezentat informații despre eticheta produselor alimentare, aditivii alimentari și impactul alimentației nesănătoase asupra organismului.
Evenimentul a fost organizat într-o zi specială: Ziua Internațională a drepturilor consumatorilor. Astfel, elevii au învățat nu numai despre securitatea alimentară, dar și despre importanța drepturilor și responsabilităților consumatorilor.
Citește și: Sănătatea începe din farfurie: Am explicat elevilor cum să citească corect eticheta unui produs alimentar – Ceconsum
Partenerii platformei, specialiști în domeniul siguranței alimentare din Franța și luptători pentru drepturile consumatorului, au oferit informații prețioase pentru elevi.
”Doresc să mulțumesc partenerilor noștri din afara Republicii Moldova, este vorba de Robu Elena și Alexandru Golban, specialiști în alimentarea sănătoasă și luptători pentru drepturile consumatorului, stabiliți cu traiul în Franța.
Informația oferită a fost benefică nu doar pentru elevi dar și pentru mine ca matur. Cu toate că elevii poate nu vor memoriza toate aspectele discutate în cadrul orei, sunt convins că cel puțin o parte din elevi vor verifica eticheta, termenul de valabilitate și alte elemente importante în procesul de cumpărare a produselor alimentare.
Cred că beneficiul orei a fost evident, deoarece peste o zi un elev a venit și mi-a arătat un produs expirat, procurat de la magazin, pe care l-a returnat imediat.
Sunt o sumedenie de probleme pe care trebuie să le rezolvăm, sărăcia, corupția instabilitatea politică, lipsa infrastructurii, dar dacă nu vom fi atenți la produsele pe care le consumăm, riscăm să mai adăugăm o problemă în plus”, a declarat directorul adjunct interimar al Gimnaziului din Pănășești, Vladimir Cibotaru, organizatorul lecției online.
Citește și: Strășeni: Prima lecție online organizată de Platforma CE CONSUM EU despre siguranța alimentară – Ceconsum
Este evident că educația în domeniul securității alimentare este vitală, deoarece alimentația nesănătoasă poate avea efecte negative asupra sănătății noastre. Platforma CE CONSUM EU este dedicată promovării unei alimentații sănătoase și echilibrate, și invită pe toți cei interesați să se alăture acestei comunități și să se angajeze în lupta pentru dreptul la o alimentație fără riscuri pentru sănătate.
”Această lecție online reprezintă doar un exemplu de angajamentul și impactul pozitiv pe care îl poate avea platformă precum CE CONSUM EU în educația tinerilor și sensibilizarea lor cu privire la probleme importante legate de consumul alimentelor. Pentru noi, este important să fim sprijiniți în astfel de inițiative și să ne educăm în mod constant pentru a ne proteja sănătatea și a ne asigura că produsele pe le cumpărăm și consumăm nu sunt dăunătoare pentru organismul nostru”, a declarat Elena Robu, fondatoarea Platformei CE CONSUM EU.
„Această acțiune și articol au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Platformei CE CONSUM EU și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene”.